Ah, gij zijt dienen Barman! (wedstrijd)

Effe niet zeuren over nuances of bruggen bouwen of de polarisering tegengaan…
Dit is lekker lachen en een leuke kwisvraag voor de slimme bloglezertjes:

Welke VB-coryfeeën worden in bovenstaand filmpje allemaal geciteerd?

Trackback (= linkje naar deze posting) of commentarieer…
Te winnen: een gratis concert op 1 oktober, naar keuze in Gent, Brussel, Antwerpen of Charleroi!

Dit bericht werd geplaatst in 0110, barman, filmpje, LinkieWinkie, P, Tim Barman, Tom Barman, verdraagzaamheid, Vlaams Belang, vlaamsbelang, Youtube. Bookmark de permalink .

40 reacties op Ah, gij zijt dienen Barman! (wedstrijd)

  1. Flip zegt:

    Euh… Dewinter, zeker. Enneuh… geen idee, ik maak er een goeie gewoonte van om niet ál te goed naar die mannen te luisteren (zeggen ze niet allemaal zowat hetzelfde? En gebruiken ze niet allemaal het woord ‘makak’?)

  2. pinbag zegt:

    Het gedeelte van roofdieren komt van Paul Belien.

    Bron:blokwatch: “publicist Paul Belien die op 21 april 2006 na de roofmoord op Joe Van Holsbeeck op zijn weblog de Vlamingen oproept zich te bewapenen tegen de islamitische ‘roofdieren’”

    “Deze tekst werd verwijderd op vraag van het Centrum voor Gelijkheid voor Kansen en voor Racismebestrijding. ” http://www.brusselsjournal.com/node/1001

    greets pinbag 😀

  3. pieterr zegt:

    Héééél snel jongens!
    Een toegiftje: het “pint voor een CD” voorstel kwam van Bart Debie, hier, maar hier weer ingetrokken om praktische redenen.

  4. LVBl zegt:

    Volgens mij zegt hij niet “gij zijt dienen Barman”, hij zegt “gij zijt Tim Barman”.

  5. pieterr zegt:

    @ LVB: ik denk dat je gelijk hebt… was me pas bij het herbeluisteren opgevallen, maar goed, toen stond de posting er al…
    Indien het een verwijzing is naar een lapsus die zich echt heeft voorgedaan, ken ik hem alleszins niet. Wie wel?

  6. Hans zegt:

    “ebde gij drugs gepakt?”
    Werd onder andere door de blogkoning van het VB, TV uit G geopperd. zoals hier.

  7. Hans zegt:

    o ja, en dit is de reden van die aantijgingen.

  8. leen zegt:

    Gewoonweg super! De verwijzing naar Beliën had ik door, die uitspraak van Debie en Veys kende ik nog niet. Altijd lachen met die mannen…*zucht*

  9. PvC zegt:

    Als er wat te winnen valt, zijn jullie er rap bij hé 🙂

  10. Bart zegt:

    Heb een betere versie op Youtube gezet (met juiste beeldverhoudingen)

  11. pieterr zegt:

    Hallo Bart, bedankt!

  12. pieterr zegt:

    Mhhh, hermowninny (leuke naam heb jij), dat is een beetje overinterpretatie na snel Googelen volgens mij… maar je wint niettemin ook een ticket voor 1 oktober :-).
    Die http://linkiewinkie.com/ is een beetje een onnozele website waar er automatisch een link verschijnt naar jouw website, als jij eerst vanop jouw website een link naar http://linkiewinkie.com/ hebt gelegd. Jij linkie, en hij winkie terug, snappie ;-)?
    Maarre, volgens mij heeft dat niets met de LinkieWinkie uit het filmpje te maken hoor!

  13. LVB zegt:

    De oudste vermelding van “linkiewinkie” in de betekenis van “links persoon” (zo was het toch bedoeld in het filmpje, niet?) staat vermoedelijk hier:

    http://www.politicsinfo.net/forum/about7385-0-asc-180.html

    (oktober 2002)

    “ben geen verantwoording verschuldigd aan een linkie winkie die het staatsbestel mee in stand helpt houden opdat …”

  14. LVB zegt:

    Hoewel het natuurlijk zou kunnen dat de makers zich gebaseerd hebben op dit bericht van Koen Godderis, specifiek over het 0110-initiatief:

    http://groups.google.com/group/be.radio/msg/5065110566e44c19

    === citaat ===
    Electoraal zijn de linkiewinkies er bij de volgende verkiezingen aan voor de moeite.

    Zie:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Belgische_verkiezingen_2003

    En een kat in het nauw maakt rare sprongen, dus gaan de linkiewinkies deze moord nu misbruiken voor eigen electoraal gewin.

    De ontmaskering van de “zelfverklaarde linkiewinkie democraten”.
    === einde citaat ==

  15. pieterr zegt:

    @LVB:
    Wow, wat een research!
    Is minstens 5 tickets voor 1 oktober waard 😀 !
    (We noteren overigens je opmerking dat Beliën geen VB-coryfee is…)

  16. LVB zegt:

    @pieterr: Beliën is naar eigen zeggen geen lid van het VB. Zijn vrouw natuurlijk wel.

  17. Pingback: niet geschoten is altijd mis » En genenene linkiewinkie die mij gaat tegenhouden!

  18. pieterr zegt:

    @pinbag ter info: Paul Beliën laat zelf weten dat de term “roofdieren” uit zijn omstreden “Geef ons wapens” artikel, niet (oorspronkelijk) van hem kwam.  Hij lijkt overigens één van de weinige mensen te zijn die het filmpje écht herkenbaar vindt, maar dan van de andere kant (zie de laatste paragraaf)!

  19. Elvis zegt:

    Weg met de 0110, weg met de rascisten die optreden die avond,zoals Will Tura, Koen Wouters,allemaal rascisten tegen hun eigen volk. Er moet een concert komen bijvoorbeeld,Weg met de moslims, weg me de Islam, weg met mohammed,weg met allah, weg met de twee groote kankers van deze wereld, D E I S L A M en het socialisme. En natuurlijk weg met ons koningshuis.

  20. omtersaaist zegt:

    Oei Elvis….
    gij komt dan zeker niet optreden op 1 oktober?

  21. tallpod zegt:

    Awel Elvis?
    Heeft je moeder weer slaag gekregen van uw vader en is uw nonkel weer op uw zus gekropen? Allee allee, c’est bien zoals het is!
    Vive ta braguette! Je t’aime!

  22. tallpod zegt:

    … als ik zo vrij mag zijn mij even uit te drukken!

  23. Pingback: Polskaya » Blog Archive » 0110 promotiefilmpje:

  24. blablablie zegt:

    die Koen Godderis moet ook eerst maar eens leren schrijven voor hij zich “schriftelijk” uitlaat over bepaalde initiatieven… ” ik bevindt” schrijft die pipo (gelukkig niet in die woordvolgorde in de zin verschenen, maar euh, toch… zelfs een behaard aapje heeft hersenen genoeg om zoiets politiek correct te schrijven, niet?)

  25. xixarro zegt:

    Hilarisch!

    Bedankt ook aan de lezers van de post voor de links die het filmje nog grappiger maken.

    Xixarro

  26. leen zegt:

    Net die paragraaf van Paul Beliën gelezen… dat zo’n mensen bestaan en dat ze echt zo denken… Ik verwonder me iedere dag opnieuw. Maar het beste wat we ermee kunnen doen, is eens goed lachen zeker? 🙂

  27. Lawrence zegt:

    Dag allemaal. Voor ik begin. Ik ben rechts. Centrum rechts. Kwestie dat jullie vooraleer verder te lezen de hersenen al kunnen laten werken en termen als ‘racist, facist’ te laten genereren.

    Het filmke is goed. Grappig, geslaagd. Het filmpje is zelfs TE goed. Ik heb het aan een aantal mensen getoond die niet zo zeer met politiek en maatschappij bezig zijn en dus niets wisten van de heisa Tom B vs. VB. En sommigen dachten zelfs dat het van het VB zelf kwam om iedereen voor de verkiezingen doen na te denken. Ik dacht niet dat dit de bedoeling was. Vooral de ouderen hadden niet door dat het een clip was om het VB eigenlijk totaal onderuit te willen halen. Dat was zeker niet de bedoeling dacht ik. Anderzijds is het best begrijpelijk dat men zo reageert:

    1) Tom Barman werd wel degelijk opgepakt voor druggebruik en bezit. Ik zit zelf in de ‘scene’ en weet verdomd goed dat hij tot op heden nog steeds niet clean door het leven gaat. Is anderzijds lekker progressief, niet?

    2) De concerten zijn wel degelijk een hidden-agenda voor een anti-VB concert. Tom B heeft wel degelijk in knack te kennen gegeven dat hij graag voor de verkiezingen een anti-VB concert wou geven.

    3) Het citaat van de roofdieren komt niet van VB hoek, ook niet van Paul Beliën maar van de vrienden en familie van Joe van Holsbeek, de jongen die vermoord werd voor een mp3 speler en wiens mede-doder op ons aller kosten naar het voetbal mag gaan kijken en meer. Lekker sociaal, lekker progressief, niet?

    4) Okee, de gratis pint komt idd van Bart Debie. So what? Wanneer je herhaaldelijk en voortdurend iemand aanvalt en door het slijk haalt op eender welke manier incl. die onder de gordel, is het best menselijk dat daarop reactie komt. Dit is dan ook niets om beschaamd over te zijn.

    Mijn punt is dus: er werd een film gemaakt die zeer geslaagd is. Professioneel opgenomen, zeer grappig gedaan, ik als rechtse werd zelfs geëntertained. Doch, het filmke is op 1 vlak totaal geflopt, het belangrijkste vlak: de boodschap overbrengen. 0/10!

    Ik denk dat het ook een moeilijke opdracht was die boodschap juist te kanaliseren rekening houdend met de zeer ernstige recente gebeurtenissen waarbij zovele mensen de dood werden ingejaagd.

    Ik denk dat de boodschap die de burgers met nog wat gezond verstand, voor hen die nog eerlijk durven zijn met zichzelf, enkel kan zijn: een Veilig en leefbaar vlaanderen. En dat hoeft niet te betekenen dat anderskleurigen er allen uit moeten. Neen, toch niet. Het betekent dat de delinquenten dringend moeten aangepakt worden zonder die beschermende hand boven hun hoofd.

  28. Lawrence zegt:

    @Leen,

    Iedereen zijn mening uiteraard. Maar verklaar je nader aub. Dat ‘sommigen’ hoe denken?

    Als je het over de roofdieren hebt, Paul heeft het daar niet over elke allochtoon. Hij heeft het over die heren die Joe de dood ingejaagd hebben.

    En hoe triest het ook moge weze, de man spreekt helaas wel een beetje waarheid. Het is ook zo dat bepaalde vreemde culturen in vergelijking met ons, nogal wreed worden opgevoed en inderdaad al van kleins af aan met messen leren vechten, jagen enz enz.

    Dus vooraleer we verder in discussie gaan stel ik voor dat je jezelf afvraagt: “Wie ben ik? Wil ik de waarheid kennen? Ben ik bereid open te staan voor het feit dat ik misschien fout zit? Dat mijn idee over de wereld, over bepaalde culturen misschien niet helemaal juist zit?”

    Als je blijkt open te staan voor de waarheid en bereid bent de misschien harde feiten die indruisen tegen al wat men je tot op heden heeft ‘geleerd’ te accepteren, dan heeft verder discussieren zin. Anders niet.

    Het VB heeft gelijk. De Socialisten hebben ook gelijk. Elk op hun eigen vlak. De ene partij is stevig rechts, de andere stevig links. Geen van beiden zijn extreem. Als je echt gellooft dat VB extreem-rechts is dan moet je de sites van blood and honor e.d. eens lezen en nadien die van het VB. Als je dan geen zwaar verschil merkt kan ik je niet anders dan “serieus gebrainwashed” noemen.

    Het VB heeft nog nooit opgeroepen om mensen te doden, is geen lid van enige white-power organisatie, heeft nooit opgeroepen om arabieren bvb te vergassen in tegenstelling tot onze linkse vriend Hitler enz. Ja, Hitler was links, niet rechts!! Extreem-rechts vergelijken met NAZIs is dus hetzelfde als een vuur en water in een doos proberen te stoppen.

    Het VB zit fout wanneer het de hele multicul wil opdoeken. Er zijn niet meer problemen met bvb aziaten, indiërs enz en die zien toch ook redelijk bruin. Nog nooit heb ik enig probleem met die mensen gehad. I love them! En niet elke arabier is krapuul. Zitten een paar toffe gasten en dames bij.

    Ironisch genoeg zijn het de linksen die voor de problemen onder culturen verantwoordelijk zijn. Waarom?

    Links staat voor “progressief”. Ik vind het een verkrachting van het woord want het betekent te vaak simpelweg verloedering van normen en waarden. 1 voorbeeld: Adoptie voor homos en lesbiennes. Ze mogen van mij trouwen en doen wat ze willen. No Problem. Iedereen is zoals hij wil en zolang niemand eronder lijdt zie ik geen probleem. Maar kinderen hebben nog steeds moeder en vader nodig en geen 2 mama’s of 2 papa’s. Dus ik ben ervan overtuigd dat kinderen bij homo koppels e.d. geen volwaardige opvoeding kunnen genieten. Is dit onverdraagzaam?

    Links is dus progressief. De islam in zuiverste vorm is extreem-rechts nl. enkel wij en de rest moet dood. Lees anders de Koran effe. Ik heb het gedaan. Jij ook? Links wil dus een van nature extreem-rechts volk integreren in een centrum-verdraagzame maatschappij. Dit valt niet te lijmen.

    De mensen die op het VB stemmen zijn geen racisten hoewel er zeker zullen bij zitten. Doch, 99,9% van VB kiezers zijn de ongelijkheid tussen allochtoonen autochtoon beu. Een voorbeeld. Als zelfstandige werk ik al 11 jaar en heb al elk jaar zwaar betaald. Doch, gesteld dat ik morgen zonder klanten zit of een zwaar ongeval heb en dus niet meer kan werken krijg ik geen dop. De tusk die 1 dag gewerkt heeft krijgt dat wel. Hoe moet ik me daarbij voelen? Vind U dat normaal? Zou dit soms geen bron van ergernis en nijd tot zelfs walging kunnen veroorzaken onder de mensen? En wie heeft die wetten ook alweer gemaakt. Juist. Links.

    Het VB komt op voor de eigen bevolking. Ik vind dat niet abnormaal. Als vader kom ik ook op voor mijn eigen kind en gezin en dan pas help ik eventueel anderen. Maar eerst mijn eigen dochter. Dat is menselijk.

    Anderzijds is er geen enkele strekking die zoveel schandalen van corruptie, diefstal van overheidsgelden en machtsmisbruiken heeft gekend als het socialisme.

    Ik dacht dat mensen moesten beooirdeeld worden op hun daden en niet op hun woorden. De socialisten spreken mooie humane taal. Maar achter de schermen zijn het de grootste dieven. Bekijk anders eens dit: http://soswatch.skynetblogs.be/?number=1&unit=days&date=20060824#3621381

    Het VB blaft veel maar vraag het eens aan de kids van Frank Van Hecke en van Dewinter. Ze verklaarden allen reeds dat ze een hele lieve papa hebben….

    Conclusie: blaffende honden bijten niet maar maak een slapende hond niet wakker…

  29. pvc zegt:

    Nu weet ik het wel zeker: Elvis is zo dood als een pier. Hij bewees het in deze blog.

  30. xixarro zegt:

    @ Lawrence:

    je zegt veel te veel dat ik zou kunnen tegenspreken, maar zonder handige quotemogelijkheid begin ik daar niet aan. Bovendien klink je zo overtuigd van je zaak dat een eenvoudige reply je toch nooit zou doen inzien dat klinklare onzin staat tussen wat je daar allemaal zo mooi schrijft.

    Maar laat ik het eenvoudig hier bij laten: niet alle films worden gemaakt met de bedoeling dat iedereen die snapt. Mensen die geen aandacht besteden aan de actualiteit en maatschappelijke ontwikkelingen zullen dat inderdaad niet snappen.

    En wat dan nog als een druggebruiker (jouw woorden) een concert organiseert tegen het Vlaams Behang? Dat is vrije meningsuiting, ik snap niet waar jij en het VB zich druk om maken.

    Xixarro

  31. @ Lawrence

    1) Het filmpje: wie niet door heeft dat dit filmpje het hele beeld duidelijke maakt van onverdraagzaamheid en rascisme in VLAANDEREN, kijkt niet goed! Het is een duidelijke, typische reactie van een Vlaam Belanger op de wereld rondom hem. Dus als voor jou dit filmpje of voor je “vrienden” de boodschap niet duidelijk is, dan stel ik me de vraag of dat niet komt omdat het jullie zo bekend voorkomt!? Is dit niet hoe jullie ook reageren?
    2) Tom Barman wel inderdaad, lang geleden, opgepakt voor drugsbezit, maar later dan ook weer totaal vrijgesproken, inclusief excuses van de politie wegens de vergissing. Als je zelf toch zo geweldig in de ‘scene’ zit, vertel dat er dan ook even bij.
    3) Tuurlijk zijn de concerten gericht tegen het Vlaam Belang. Dat is zeer snugger van u.
    4) Het citaat vd ‘roofdieren’ is al meermaals gebruikt, door Paul Beliën en ook door de familie van Joe. Maar dat was dan ook als directe reactie op het gebeuren, emoties kunnen dan hoog oplopen. De familie van Joe heeft al lang duidelijk gemaakt dat het niet opgezet is met de manier waarop het VB gebruik wou maken van de situatie. De mede-dader zit inderdaad in een instelling, waar opvoeders proberen om nog iets van die jongen te maken. De schuld kan geschoven worden op de ouders, de samenleving, … maar de bedoeling van de instelling is om hem op het juiste pad te brengen. Dit werkt OOK via beloningen. Het was mss wel misplaats om hem naar de voetbalmatch te laten gaan kijken, maar gelukkig waren de ouders daar niet aanwezig.
    5) Als Bart Debie een waardig politicus wil zijn, moet hij met zulke initiatieven niet de mensen lastig vallen. Dit doet denken aan het verbranden van verboden boeken of tegenstanders op de brandstapel te gooien. Gewoonweg belachelijk!
    6) Ik stel een veilig en leefbaar België voorop en kan niet anders concluderen dat je zelf tot de Vlaams Belang – clan hoort.
    7) “Het is ook zo dat bepaalde vreemde culturen in vergelijking met ons, nogal wreed worden opgevoed en inderdaad al van kleins af aan met messen leren vechten, jagen enz enz.”  wat een inzicht, ben jij al verder als de belgische kust geweest ?
    8) Geschiedenis les door Lauwerce: Hitler is links en het vlaams belang is niet extreem!
    Wie is hier eigenlijk gebrainwashed ? Het vlaams belang = vlaams blok light. De partij heeft haar programma wat minder extreem gemaaakt om zo erop te hopen dat het cordon sanitair eindelijk doorbroken zou worden. Maar vergeet vooral de achtergrond van deze partij niet! Kijk eens uit wat ze onstaan is! Het Vlaams blok was (is) anti-Belgisch, anti-links, concervatief en rechtautoritair. Karel Dillen’s voorstel om de banden tussen België en het apartheidsregime van Zuid-Afrika van die tijd te herstellen zijn toch een duidelijk voorbeeld van het extremisme van de partij. Ook de talloze banden die het Vlaams Blok en de leden hebben met andere extreme partijen in binnen- en buitenland doen ons concluderen dat het wel degelijk een Extreem rechtse partij is.
    9) “Maar kinderen hebben nog steeds moeder en vader nodig en geen 2 mama’s of 2 papa’s. Dus ik ben ervan overtuigd dat kinderen bij homo koppels e.d. geen volwaardige opvoeding kunnen genieten. Is dit onverdraagzaam?”
    Nee, dat is geen onverdraagzaamheid, dat is onwetendheid … Waarom zou een kind geen 2 mama’s of papa’s mogen of kunnen hebben?
    10) “Als zelfstandige werk ik al 11 jaar en heb al elk jaar zwaar betaald.”
    “De tusk die 1 dag gewerkt heeft krijgt dat wel.”
    Als zelfstandige zal je de belangstingen al genoeg ontdoken hebben en te weinig aan geven hebben, dus kan je waarschijnlijk met al dat zwart geld nog wel even toekomen. Laat me niet lachen. (vb: studiebeurzen, zelf een dikke zelfstandige zijn dochter kan een studiebeurs krijgen omdat het inkomen van hen zo laag zou liggen)
    En wat je daar aanhaalt is het verschil tussen zelfstandigen en werknemers, als die ‘tusk’ 1 dag gewerkt heeft is hij werknemer geweest en hij zal dan kunnen profiteren van het sociaal systeem.
    11) En die site http://soswatch.skynetblogs.be/?number=1&unit=days&date=20060824#3621381
    barst van de fouten…
    12) “Het VB blaft veel maar vraag het eens aan de kids van Frank Van Hecke en van Dewinter. Ze verklaarden allen reeds dat ze een hele lieve papa hebben…. “ Komaan dat kunt ge nu toch ni menen hé !! Wat een onzin, natuurlijk zeggen zij dat ze een lieve papa hebben, heeft ooit iemand beweert mss dat Frankie of Flip hun kinderen mishandeld ? Jij bent een krak hoor !
    Conclusie: veel woorden, veel beweringen MAAR ook veel gaten!

  32. pavo claes zegt:

    Ik heb zo’n pauw lopen in mijn tuin: die loopt dag in dag uit te roepen en met zijn gat te schudden, en hoe vaak je hem ook een spiegel voorhoudt, hij blijft denken dat wat hij ziet ‘diejen andere’ is. Ik ga ‘m “Lawrence” noemen, denk ik.

  33. Semtex zegt:

    @ Lawrence

    ‘De islam in zuiverste vorm is extreem-rechts nl. enkel wij en de rest moet dood. Lees anders de Koran effe. Ik heb het gedaan. Jij ook? Links wil dus een van nature extreem-rechts volk integreren in een centrum-verdraagzame maatschappij.’

    Pardon? Sinds wanneer krijgen we godsdienst ‘van nature’ mee? Het verbaast me iedere dag hoeveel malloten schijnbaar het woord ‘interpretatie’ niet kennen. Alle moslims zijn dus tot in eeuwigheid roofzuchtig tot de dag dat ze de Koran volledig afzweren en er niet de minste inspiratie uit willen halen? Wel wel. Vrije wil is dus enkel weggelegd voor de niet-moslims op deze planeet.

    Problemen met het concept interpretatie druipen er ook af bij ‘Hitler was links’, een stelling die te gek is om los te lopen maar door vele spitsvondigen zonder nadenken wordt overgenomen. Er ooit al eens over nagedacht dat de term ‘nationaal-socialist’ niet noodzakelijk op een ‘soort’ socialist moet slaan? Hitler noemde zijn beweging ‘nationaal-socialisme’ maar ik kan morgen even goed onder de naam Semtex kindvriendelijk en zijdezacht speelgoed op de markt brengen. Kijk liever Hitlers programma eens na vooraleer je een uitspraak doet over zijn ideologische strekking. Of doe eens een geschiedenisboek open en zie wat de Duitse sociaal-democraten en communisten indertijd van hem dachten – of toch degenen die nog móchten denken omdat ze tijdig het land ontvluchtten. Of ook nog: waarom zouden die kale freaks van B&H, die je zelf extreem-rechts noemt, met een extreem-links voorbeeld dwepen? Dat die skins aan de domme kant zijn, ok, maar daar onderschat je hen toch wel lichtelijk.

    Eigenlijk wel grappig: je noemt jezelf centrum-rechts terwijl je duidelijk extreme taal uitkraamt (over de ‘natuurlijke’ neigingen van hele rassen, pardon, bevolkingsgroepen), en pikt daarmee de naam in van een politieke stroming met compleet andere gedachten. Waar hebben we dat nog gezien…

  34. Pyrrhus XIII zegt:

    @ Lawrence,

    zo schrijft u:

    “Als je echt gellooft dat VB extreem-rechts is …”
    –> hmm.

    “Ja, Hitler was links, niet rechts!! Extreem-rechts vergelijken met NAZIs is dus hetzelfde als een vuur en water in een doos proberen te stoppen. ”
    –> hier verliest u al uw geloofwaardigheid.

  35. Benjamin zegt:

    September 2006 of november 2007?

  36. pieterr zegt:

    euh? ik ben effe niet mee?

  37. Benjamin zegt:

    WordPress heeft even probleempjes gehad, heb ik na mijn vorige reactie hier ontdekt. Op homepages kwamen telkens oude berichten voor. ’t Was vreemd…

  38. Benjamin zegt:

    In de Blog Buzz stond het bericht als nieuw

  39. rednas zegt:

    wat is een linkiewinkie?

Plaats een reactie