Antoine, homo held

Voor wie het verhaal gemist heeft:

Een onbekende man dringt ‘s nachts huis binnen in een arme sociale woonwijk in Alabama en probeert een slapende jonge vrouw te verkrachten.  Haar broer komt haar te hulp snellen, de kerel vlucht. ‘s Anderendaags bellen ze politie en lokaal nieuws (deels uit woede omdat de sociale dienst de wijk beheert, het verhaal niet serieus neemt).

Het interviewtje dat de woedende broer geeft voor de lokale TV, is… heel expressief:

Binnen de kortste keren gaat het videootje viraal en Antoine Dodson – zo heet de flamboyante broer dus, wordt een internetberoemdheid, zeker nadat de kerels van Autotune The News er hun muzikale versie van maken:

Het interessantste is misschien nog wel het debat errond.  De verontwaardiging (of jaloezie?) hoe Antoine zijn internetberoemdheid exploiteert (site, Youtube kanaal, merchandising…). Een aantal commentatoren vonden dat het nieuwsitem nooit mocht uitgezonden worden, “omdat het clichés rond de zwarte gemeenschap voedt” (armoede, achterstelling, onveiligheid…).  En dat ze de jongen tegen zichzelf moesten beschermen… (of schaamden ze – de zwarte commentatoren dan – zich voor hem?).

Zich schamen is nu iets wat de oudste en medekostwinner (haarkapper, talking about cliches!) van het Dodson-gezin nu net geleerd heeft niet te doen.  Als openlijke en zichtbare jonge gay in die buurt kan je maar beter van je afbijten. 

En zo toont deze jongen aan twee minderheden tegelijk dat je gewoon moet opkomen voor hoe je bent, zonder compromissen.  You rock, Antoine!

Dit bericht werd geplaatst in P en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Antoine, homo held

  1. jlajo zegt:

    Schitterend nummer, ik vind dat het een hit moet worden! 😉

    En daarnaast is het sterk dat hij volledig zichzelf blijft en zich schijnbaar niets aantrekt van wat mensen over hem denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s