Homoseksualiteit in het verdomhoekje bij Amazon

zoekopdracht "homoseksualiteit" op Amazon.com

Als je tegenwoordig zoekt op “homosexuality” op Amazon (jaja, ook vanuit Europa), krijg je vooral rechts-religieuze homo-geneesboeken te zien…  (en ja, ook een religieus homo-verdedigboek van Gene Robinson, in het screenshot op plaats 3).

Een straf statement van Amazon, zo lijkt het op het eerste zicht, maar blijkbaar een neveneffect van een andere maatregel: honderden boeken met homo- of lesbische inslag zijn als “adult” geklasseerd (of , om het in krantenwinkeltermen te zeggen: bij de pornoblaadjes gezet).  Waardoor de religieuze boeken met homo-onderwerpen plots komen bovendrijven als je dus op homoseksualiteit zoekt.  Het wegbannen van holebiboeken (inclusief bv Brokeback Mountain of Ellen Degeneres’ biografie) is op zich al een ernstige vorm van censuur natuurlijk.  Een woordvoerder van Amazon zei onder het paasweekend dat het over een “technisch foutje” ging… we zullen zien!

Update: een andere hypothese is dat het om een georkestreerde actie van een kleine groep anti-homo-activisiten gaat die deze boeken als “objectionable” is gaan brandmerken.  Zodra een bepaald aantal gebruikers geprotesteerd hebben tegen een boek, wordt het automatisch uit de zoekresultaten gehaald.  En omdat er tijdens het lange weekend niemand bij Amazon aanwezig is/was om in te grijpen, is het verhaal zijn eigen leven gaan leiden.

Dit bericht werd geplaatst in P en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Homoseksualiteit in het verdomhoekje bij Amazon

  1. Peter zegt:

    Het probleem lijkt al sinds februari aan te slepen.

    Dit verbaast mij enigszins van Amazon: de holebi markt is een niet verwaarloosbaar afzetgebied, om nog maar te zwijgen van de imago schade in Europa door de huidige stortvloed van het US fanatiek religieuze “we can cure you” pulp aanbod.

  2. Homoboek? Er is onlangs een boeiend geschiedenisboek verschenen over de homovervolging in Den Haag in 1730. De vervolgingen speelden zich in heel Nederland af, maar het mondaine Den Haag werd in die tijd beschouwd als het Amsterdam van nu. In de voorafgaande periode volgen we diverse jonge gays die uiteindelijk zullen bengelen aan de strop. We nemen een kijkje in de kroegen en herbergen die Den Haar rijk was in die tijd. Het leven voor de homo’s was zo slecht nog niet, tot het rampjaar. 1730

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s