Nederland te conservatief voor trouwende priesters-filmpje

Uit diverse bronnen:

Kledingmerk Björn Borg van de bekende ex-tennisser heeft  in Scandinavië duidelijk geen enkel probleem met het opengestelde huwelijk. In een tv-commercial wordt een man en een vrouw getoond voor het altaar. Niet zij gaan trouwen, maar twee priesters.

In Nederland, nota bene het eerste land waar het huwelijk werd opengesteld,  zal de spot echter niet worden vertoond. Net zoals de meeste A-merken durft men niet. Directeur René de Bruin van Björn Borg Benelux is er in De Telegraaf buitengewoon openhartig over. “Nederland is de grootste markt voor ons. Dat willen we graag zo houden door niemand voor het hoofd te stoten. Twee trouwende priesters”, zo meent een kennelijk bangelijke De Bruin, “dat is wel erg controversieel.”

Dit bericht werd geplaatst in P en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Nederland te conservatief voor trouwende priesters-filmpje

  1. Benjamin zegt:

    Dan moet je als merk zo’n clip niet maken…

  2. kattekliek zegt:

    Een beetje laat, OK 🙂 maar ik vond deze post toevallig via de WordPress-tags.

    Kan het niet gewoon zijn, dat dit in Zweden op zich normaal is (alhoewel waarschijnlijk erg zeldzaam) en in Nederland niet? Net een onderzoekje gedaan naar de Zweedse lutherse (voormalig staats)kerk – zie mijn blog. Daar kunnen zowel vrouwen als mannen priester worden, en priesters kunnen er trouwen. Dan kunnen dus ook twee priesters met elkaar trouwen (sinds kort zelfs twee van hetzelfde geslacht, als ze zouden willen – dan kan dit filmpje dus alsnog waarheid worden). Er is onlangs een Zweedse lesbische vrouw die samenwoont met haar vriendin, tot bisschop gewijd.

    In Nederland zijn er bijna geen lutheranen. Christenen hier zijn of katholiek – en in hun Kerk is er celibaat en exclusief mannelijk priesterschap – of calvinistisch of evangelisch – en in hun kerken zijn er geen priesters. Dus dit reclamefilmpje zou wat bevreemdend werken bij een Nederlands publiek. Niet per se provocerend, maar gewoon raar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s