Prijs voor moreel hoogstaand staatsman

Uit De Standaard en bij VRT:

Frank Swaelen, minister van Staat, voorzitter van SenaatVrienden van wijlen minister van Staat Frank Swaelen hebben het initiatief genomen om een prijs in het leven te roepen, genoemd naar de eind vorig jaar overleden politicus. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een politicus of politica die het best beantwoordt aan de eigenschappen van de ‘moreel hoogstaande staatsman’.

Gelukkig hebben ze ook nog een definitie meegegeven:

Volgens de mededeling liggen de eigenschappen van een ‘moreel hoogstaand staatsman’ sinds de klassieke oudheid vervat in vier begrippen: kennis, respectvolle benadering van de anderen, doortastendheid en bescheidenheid.

Maar toch… “moreel hoogstaand“?  Is dat, in deze transparante samenleving, geen vergiftigd geschenk, zo’n prijs?  Een open uitnodiging voor elk stukje journalist om het verleden van elke prijswinnaar (v/m) bloot te gaan leggen en tegen het heilig aureool van Frank Swaelen te houden?  Ergens hoop ik stiekem dat onze Frank hier of daar nog een paar buitenechtelijke dochters heeft, minstens een paar verkeersboetes heeft laten wegmoffelen of ook wel eens naar de hoeren ging.  Het zou zijn volgelingen alvast wat minder stress bezorgen…

Dit bericht werd geplaatst in P en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Prijs voor moreel hoogstaand staatsman

  1. Benjamin zegt:

    Indserdaad P, met zo’n naam voor een prijs vrààààààààg je erom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s