Het Getal van het Beest is 1

Wie strijd voor de goede zaak telt pas echt mee als zijn goede zaak een eigen dag krijgt van de Verenigde Naties. Zo is 21 februari Internationale Moedertaaldag, 23 maart Wereld-Meteorologische dag, 23 april Wereld Boeken- en Copyright(!)dag, 17 mei Wereld-Informatiemaatschappijdag (die in huize Omtersaaist dit jaar gevierd wordt met een zeiltripje), de eerste zaterdag van juli Internationale Dag van de Coöperatieven, en 21 november Wereld-Televisiedag. Wie niks wil missen vindt de complete lijst hier on-line).

Maar de elite onder de goede-zaakstrijders zijn natuurlijk die met een eigen jaar. Zo was 2004 het Internationaal Rijstjaar, 2005 het Jaar van het Microkrediet, en 2008 het Jaar van de Aardappel, van de Planeet Aarde, van de Talen en van het Sanitair (dat laatste helaas geen kleuterschoolgrap voor een groot deel van de wereldbevolking).

Wat ik vorig jaar helemaal gemist heb: 2007 was het Internationaal Jaar van het Polytheïsme – een project van deze jongens die van mening zijn dat het polytheïsme een belangrijke bijdrage kan leveren aan de wereldvrede:

The “International Year Of Polytheism” wants to overcome the epoch of the monotheistic worldviews (and its derivatives such as “The West” and “The Arab World”) through the reconstruction of a polytheistic multiplicity in which countless gods and goddesses will eventually neutralize each other. Polytheism is democracy, Monotheism a dictatorship, even in its pseudo-secular form.
Freed from the servitude of monotheism and the fraternal strife of the trinity, the world would be redeemed in a chaotic baptism of multiplicity. Besides, we believe that polytheism is the most suitable form of religion for a modern, dynamic and cosmopolitan young culture. Improve your C.V. with polytheism. Create your own heavens and hells. Or try it out yourself with our special Gods/Goddesses trial subscription.

Boeiend zijn ook deze unieke beelden van een monotheïstische ghostbuster die ectoplasma verwijdert in een kerk:

Vodpod videos no longer available.

En speciaal voor P (en een beetje voor mezelf) is er een link naar een interview met René Girard, die overigens bestrijdt dat monotheïsme per se moet leiden tot geweld.

Zo. En nu ga ik gauw een kaki-vrucht eten ter ere van Zeus.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in H en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Het Getal van het Beest is 1

  1. Benjamin zegt:

    De lijst op UNAC is verre van compleet! Zo mis ik mijn verjaardag (!; :-P) en bv. – relevanter – IDAHO, de I’nal Day Against HOmophobia (17.05)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s