Download “Fucking Åmål” (Engels: “Show Me Love”, 1998)

Verplichte kost voor elke opgroeiende lesbo/lesbi/vrouwenliefhebster/vrouwelijke holebi: de Zweedse “coming of age” film “Fucking Åmål”** (imdb, wikipedia EN/NL). Tegenwoordig hoef je gelukkig niet meer te wachten tot je van papa en mama naar de plaatselijke Lesbiennedag mag***:

Om Wikipedia te citeren:

Het verhaal gaat over het onooglijke Zweedse provinciestadje Åmål waar nooit iets gebeurt en de jongeren zich te pletter vervelen. De zestienjarige Agnes voelt zich eenzaam en slaagt er niet in een stabiele vriendenkring op te bouwen.
Agnes is verliefd op de veertienjarige Elin, het bij de jongens populairste meisje van de school. Elin draait de jongens zonder problemen om haar vingers, maar is daar eigenlijk op uitgekeken. Agnes’ wereld stort in wanneer uitgerekend Elin haar op haar verjaardagsfeestje vernedert om indruk te kunnen maken op haar oudere zus Jessica.
Maar daar heeft Elin, die gefascineerd raakt door Agnes’ moed, achteraf spijt van. Er volgt een langzame toenadering tussen de twee.

Of je kan het volle anderhalf uur hier blijven kijken:

** heb ik de tekens goed gezet, H?
*** Merci voor de tip, Appelogen!

Update: 30 jaar later

En als extraatje voor onze Zweedstalige lezers: een Agnes- en Elin parodie, die in 2030 nog in dat oersaaie stadje vastzitten:

Dit bericht werd geplaatst in .flv, .mp4, 1998, adolescenten, coming of age, download, film, Fucking Åmål, google video, jongeren, lesbiennes, lesbisch, lesbische film, lesbische meisjes, lesbo, P, Show Me Love, Zweden, Zweeds. Bookmark de permalink .

6 reacties op Download “Fucking Åmål” (Engels: “Show Me Love”, 1998)

 1. jaren geleden gezien. ben aan het downloaden. dank!

 2. hidh zegt:

  ** heb ik de tekens goed gezet, H?

  Hmmm, ja, voor één keer wel. Gelukkig hoef ik het je niet horen uitspreken…

 3. gugfuz zegt:

  Een van mijn all time favorites en een van de meest romantische eindes ooit!

 4. Pingback: Video: Fucking Åmål / Show Me Love (+ full download) « Talk of the Town

 5. Bente zegt:

  Nederlandse ondertiteling? Anders download ik hem niet, ik heb hem al gedownload via google video, maar ik krijg de engelse ondertitling niet weg, weet iemand hoe dat moet? Niet dat ik engels niet kan, maar ik vind nederlandse ondetiteling veel en veel fijner:$

 6. Pieterr zegt:

  Blijkbaar niet beschikbaar… Iemand moet het eerst online zetten hee…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s