Beppe Grillo

Een grapje over stelende socialisten leidde er in 1986 toe dat staatsomroep Rai zijn shows niet meer wilde uitzenden: de socialistische premier Bettino Craxi was op dat moment aan de macht in Italië. Maar tijdens mani pulite, in 1992-3, bleek hoezeer hij gelijk had. Craxi en vele andere politieke kopstukken werden vervolgd wegens corruptie, en Craxi zelf vluchtte smadelijk naar Tunis om aan arrestatie te ontkomen.

In 2001 legde Grillo, als oud-boekhouder, Italië uit dat er iets mis móest zijn met de boekhouding van Parmalat. In 2004 ging het bedrijf net niet ten onder in het grootste boekhoudschandaal uit de Europese geschiedenis.

Hij dwong premier Prodi zich op TV te verdedigen tegen de aantijging dat hij zo slaapverwekkend is als valium (een aantijging die ik uit eigen waarneming overigens alleen maar kan onderschrijven).

Beppe Grillo, de komiek die het Pim Fortuyn-gevoel van Italië op Howard Dean-achtige wijze kanaliseert, heeft dan ook een van de populairste blogs van Italië.

(en omtersaaist is een paar dagen met vakantie naar Rome – a più tardi, cari lettori!)

Dit bericht werd geplaatst in beppe grillo, craxi, grillo, H, Italië, mani pulite, parmalat, Pim Fortuyn, rai. Bookmark de permalink .

3 reacties op Beppe Grillo

 1. Benjamin zegt:

  Geniet van de vakantie!

 2. hidh zegt:

  Grazie mille! 😉

  Amai, jij was vroeg op!!

 3. Benjamin zegt:

  Welja, vroeg werken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s