Vuurwerk!!

Het is voor Vlamingen moeilijk in te beelden, maar de gemiddelde Nederlandse stad lijkt vandaag op Sarajevo in zijn donkerste dagen.

Aanhoudend geknal en geknetter, kruitlucht die naar adem doet snakken (echt!). En als ik zeg: aanhoudend, bedoel ik écht wel: de hele tijd door, terwijl ik dit nu zit te schrijven, fluiten de kogels, pardon vuurpijlen, rond mijn oren.

Schuldige: dit soort jochies die vooral de aso-wijken onveilig maken. Vuurwerk versus softdrugs: Nederland spiegelt hier de rest van Europa. Verkoop en gebruik van vuurwerk is hier zwaar gereglementeerd, met “vuurwerktoerisme” naar het “liberale” België en Duitsland als gevolg. Waar precies oorzaak en gevolg zitten in de begrippenparen: “vrij verkrijgbaar – verantwoord gebruik” versus “repressie – misbruik” moet je zelf maar uitmaken…

In elk geval, ten behoeve van de last-minute google-vuurwerk-zoekers: kijk effe mee naar deze schooltelevisie van vorig jaar, meer bepaald vanaf minuut 3:

Oh ja: een gelukkig nieuw jaar gewenst, liefst met al je ledematen intact. Wij trekken er een paar daagjes tussenuit, tot in 2008!

Dit bericht werd geplaatst in Cake, Chinese rol, fluiters, knalerwten, kretsers, Nederland, P, Romeinse kaars, rookbommetjes, Rotje, Strijker, trekbommetjes, Vuurpijl, vuurwerk. Bookmark de permalink .

4 reacties op Vuurwerk!!

  1. hidh zegt:

    Heel goed, dat er misschien strengere Europese regels komen. Dan moet België zijn onverantwoorde praktijken tenminste aanpassen!

  2. Het wordt nog triester als omwille van vuurwerk paarden de snelweg op rennen en zo onschuldige slachtoffers maken!

  3. Pingback: En hop, ‘t is weer de schuld van de moslims! Pardon, van de Belgen! « Om ter saaist

  4. Cédrique zegt:

    Nu zijn het de Belgen nog geweest ook ik doe dat ook af en toe maar, als je voorzichtig bent gebeurt er niets, als je de zot gaat uithange dat is dan je eigen keuze !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s