Derde! (Site van het Jaar 2007)

Omtersaaist derde populairste groepsblog! Zeg nu nog eens dat Vlamingen niet saai zijn!

Site van het jaarGezien het ongelooflijk sterke deelnemersveld hadden we natuurlijk geen moment verwacht dat onze blog – niet veel meer dan de mailtjes die we elkaar toch al sturen, met de wereld in de CC – zo hoog zou eindigen. We zijn dan ook verrast en vereerd met het bereikte resultaat. Zonder u, lieve lezers en lezeressen, zonder uw aandacht, uw vriendelijke woorden, uw opbouwende kritiek – maar vooral uw stemmen (en, naar we vermoeden, schaamteloos gefraudeer in ons voordeel) waren we nooit zo ver gekomen. Onze dank is daarom niet alleen groot, maar ook eeuwig.

In het bijzonder willen wij echter vooral Ons Moeder bedanken, zonder wier adequaat ingrijpen wij hier al helemaal niet hadden gestaan.

Rest ons tot slot nog welgemeende felicitaties aan te bieden aan de terechte winnaars, Gentblogt (1e plek) en De Bitches (2e plek). De strijd was nietsontziend, soms verbeten, maar altijd fair. Het is ons een eer in jullie schaduw te mogen staan! (*) Zijn we weer goed nu?

(*) En dat geldt eigenlijk ook voor de overige genomineerden in onze categorie…

Dit bericht werd geplaatst in dank, H, ons moeder, P, site van het jaar. Bookmark de permalink .

14 reacties op Derde! (Site van het Jaar 2007)

 1. hidh zegt:

  LOL

  Allez gij, ge zijt precies al in trouwstemming 😉

 2. Pieterr zegt:

  Sjonge, ik heb er echt geen uitleg voor…

  Als ik dat lijstje nog eens bekijk…

  Appelogen
  Asfaltkonijn
  Brussel blogt
  De Bitches
  Eskimokaka
  Gent blogt
  Mechelen blogt
  MouseOver
  Om ter saaist
  Stew

  … dan zou je haast moeten concluderen dat de enige verklaring waarom we zo hoog konden raken is… dat ze het stemmental hebben gedeeld door het aantal redactieleden!

  Nee serieus… ik dacht me te herinneren dat er toch een aantal duizenden stemmen werden uitgebracht op zo’n verkiezingen (al kan ik niet onmiddellijk terugvinden hoeveel precies). We hebben wellicht een paar honderd lezers (afgaande op een gemiddelde van drie-tot vierhonderd pageviews per dag – maar de meerderheid zijn éénmalig na een zoekopdracht), maar zeker geen duizenden. Waar die duizenden stemmen vandaan komen is me een raadsel… omdat we nu ook weer geen duizenden clickthroughs van die Clickx site hadden (in de honderd op de paar topdagen).

  Mijn vermoeden is dat heel wat mensen hun ogen laten glijden over de categorieën waar ze zelf niet zo veel mee hebben en dan gauw één of twee aanduiden waarvan de naam hen leuk lijkt! Misschien zijn we gewoon goede naamkiezers?

 3. caro zegt:

  Ook van onzentewege oprecht gefeliciteerd. Die ijspralines en cakejes smaakten toch naar meer!

 4. Benjamin zegt:

  P R O F I C I A T

  En dat Vlaanderen saai is, wisten we al langer 😛

 5. Benjamin zegt:

  Google is ‘Site van het jaar’

  Google is door de Belgische internetgebruikers verkozen tot de beste website van het jaar 2007. De prestigieuze titel van beste groepsblog gaat naar Gentblogt.
  Dat is woensdag bekendgemaakt op het jaarlijkste gala van het magazine Clickx. De titel ‘Site van het jaar’ ging naar Google, voor de websites van Kinepolis en Ebay. Volgens organisator Clickx hebben 63.770 mensen gestemd.

  In de categorie Kranten & Magazines werd Het Nieuwsblad tweede, en De Standaard vierde. In deze categorie haalde Het Laatste Nieuws de meeste stemmen.

  In de lijst van persoonlijke blogs ging de overwinning licht verrassend naar ‘Onnozelheid mag!’. De site werd vooral bekend nadat een kandidaat van Vlaams Belang klacht tegen de blogster had ingediend wegens smaad.

  Dat de titel van beste groepsblog naar Gentblogt gaat, is niet onverwacht. In twee jaar tijd is de site uitgegroeid tot een stek met 25 medewerkers. Onlangs werd de site door Metatale nog als vierde meest invloedrijke blog van Vlaanderen aangewezen. Vooral voor het coveren van de Gentse Feesten kreeg de website dit jaar positieve kritiek.

  Elke stemmer kon maximum drie stemmen per categorie uitbrengen. Er waren ook prijzen voor onder meer fotoblog, community, jeugd en kunst & cultuur. In die laatste categorie haalde de website van Erfgoed Vlaanderen het verrassend voor Cultuurweb en Cultuurnet.

  Was gisteren niet een maandag? Staat op http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelid=DMF10122007_087

 6. Els zegt:

  Proficiat! Niet stilstaan toch, bij
  hoes
  en
  waarommen?
  Om ter Saaist mag best wat meer aandacht en dat is bij deze prettig geregeld!
  kus en kus en kus!!!!
  Geniet er van!

 7. Pingback: “Veel ruis, weinig signaal”: Om Ter Saaist in de krant « Om ter saaist

 8. Ms. Place zegt:

  Congratulations for taking third place for 2007 Site of the Year.

  Ik kan toch een beetje Hollands lezen (having lived in Den Haag until I was 8 years old) en praaten met een accent, maar ik kan niet meer goed schrijven.

  Hartelijk Gefeliciteerd, y’all, als ze zeggen in Virginia.

 9. hidh zegt:

  My dear Ms Place,

  As P is at present from home, you must accept from my pen, our sincerest gratitude for your kind wishes. We are also quite impressed by your knowledge of the Dutch language, & happy to see your website, which is dedicated to one of our favourite authors.

  Yours very sincerely,

  Hidh

 10. ms. place zegt:

  Dank je well, hidh,

  I’ll stop by often to read the language of the motherland.

 11. Pingback: Om ter saaiste site van het jaar 2008! « Om ter saaist

 12. Pingback: Prijs en Dank « Om ter saaist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s