Muzikantenhumor

Jeugdsentiment van een orkestreis ooit naar Denemarken waar we onder andere deze muziek speelden. Het is de Ouverture van Friedrich Kuhlau bij het toneelstuk Elverhøj – zowel de muziek als het toneelstuk (als het filmpje hieronder) zijn bij iedere Deen bekend.

Het filmpje *) is van de Olsen-bende, een clubje uiteindelijk toch niet zo onhandige dieven die twee koffertjes willen stelen. De twee mannen die de koffertjes bewaken zitten er – letterlijk – bovenop in het theater terwijl de ouverture van het stuk gespeeld wordt. Het filmpje laat zien hoe de diefstal in zijn werk gaat. Let op de leider van de bende die met de partituur in de hand de operatie dirigeert, en op de gezichten van de orkestleden. De plechtige melodie halverwege het stuk is het Deense “Koningslied“, dat altijd in plaats van het gewone volkslied gespeeld wordt wanneer de koning of koningin aanwezig is.

*) Dit is de Noorse versie van het Deense origineel, dat Olsenbanden ser rødt heet.

Dit bericht werd geplaatst in concert, denemarken, diefstal, elverhøj, H, humor, jeugdsentiment, kong christian, kongesangen, koningslied, kuhlau, muziek, olsenbanden, orkest. Bookmark de permalink .

4 reacties op Muzikantenhumor

 1. pieterr zegt:

  Maar hidh… een filmpje van ACHT minuten! Wie kijkt dat nu uit?
  En dat net nu we genomineerd zijn voor de Site van het Jaar!

 2. hidh zegt:

  Ja schat, maar jij hebt niets met muziek hee. Andere mensen misschien wel… (en het is bovendien niet eens de hele ouverture die je hier hoort, maar een bewerking)

 3. pieterr zegt:

  GRRR, en noem mij niet altijd schat!
  De mensen lezen mee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s