Al Jazeera over België (“Belgians divided by language barrier”)

We blijven gefascineerd door buitenlandse verslaggeving over de Belgische soap… Ik had horen waaien dat Al Jazeera op een school in Merchtem was komen filmen (maar geen kinderen in beeld mocht brengen) – en op 23 september kregen hun Engelstalige kijkers deze reportage voorgeschoteld:

Over het algemeen goed geïnformeerd, en zelfs de moeite gedaan om een chocoladen tricolore te laten maken en aan gruizelementen te gooien :-). Al had “Walloon Mayor” eigenlijk “French-speaking Mayor” (Myriam Delacroix-Rolin van St.-Genesius-Rode) moeten zijn, en krijgt burgemeester Eddie De Block van Merchtem de ondankbare taak voorgeschoteld om taaldiscriminatie op de speelplaats goed te praten.

De correspondente is overigens gewoon een Britse, een Palestijnse als verslaggeefster had het vast net iets interessanter gemaakt 🙂 .

Dit bericht werd geplaatst in Al Jazeera, België, Belgium, Brussel, buitenlandse berichtgeving, Eddie De Block, Merchtem, Myriam Delacroix-Rolin, nieuws, P, reportage, Sint-Genesius-Rode, Vlaanderen, wallonië. Bookmark de permalink .

Een reactie op Al Jazeera over België (“Belgians divided by language barrier”)

  1. Pingback: [•] Taal Protectionisme in Vlaanderen « The Wings of the Carp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s