Oh My God!! Wessel di Wesseli is back!!

Zit ik zondagavond effe onschuldig te zappen en kom ik voorbij VRT – Eén. Hoor ik Marc Coucke (succesvol ondernemer achter Omega Pharma), nog iets zeggen als “misschien niet economisch rendabel… te onderzoeken in de volgende ronde…” en dan komt de naam Wessel Di Wesseli in beeld.

Wessel Di Wesseli?? Dé Wessel Di Wesseli?? Inderdaad de man die al meer dan 20 jaar de risée is van ingenieursstudenten en wetenschappers in spe is weer opgedoken, en wel in het uitvindersrecruteringsprogramma “De Bedenkers“:

Wessel di Wesseli geselecteerd door de VRT - De Bedenkers

Al in de jaren ’80 duikt de naam Di Wesseli op in populair-wetenschappelijke publicaties met zijn idee van energie-producerende onderwater-accordeons: hij wil die dingen aan een rad hangen om zo een perpetuum mobile te creëren. Ooit hebben studenten van één of andere Nederlandse universiteit een schaalmodel van zijn ontwerp gebouwd om aan te tonen dat het niet kan… veel indruk heeft het niet gemaakt op de man.

Bij de juryleden vanavond deed de naam geen belletje rinkelen – en waarschijnlijk ook niet goed begrepen wat hij voorstelde… een paar kijkers anders wel (update: alsook de kerels van Mouseover). Zien dus hoe ver hij het brengt. Dat wordt lachen – zij het met de tenen gekruld.

Dit bericht werd geplaatst in één, De Bedenkers, Di Wesseli, levende legende, natuurkunde, P, perpetuum mobile, TV1, uitvinderswedstrijd, vrt, wetenschappen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Oh My God!! Wessel di Wesseli is back!!

 1. pieterr zegt:

  Voor wie ‘m nog nooit gezien of ontmoet heeft is er dit Youtube filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=FtAiVv9caJ0
  En hier een filmpje met schematische voorstelling van het perpetuum mobile:
  http://video.aol.com/video-detail/wessels-perpetuum-mobile/2412930125
  De “accordeons” klappen hier in de lengte in elkaar in plaats van dat ze naar boven uitstulpen – zo kende ik het idee vroeger. Originele schetsen bij Di Wesseli zelf: http://wesseldiwesseli.blogspot.com/2007/04/early-concept.html

 2. maarten inghels zegt:

  als hij veel gedronken heeft denkt ie dat hij socrates is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s