23-jarige Pool gearresteerd voor bomaanslag op president Kaczyński

Omdat het ging over een Google Bom, luidt de aanklacht niet “poging tot doodslag”, maar “belediging van de president”, en riskeert hij maar 3 jaar gevangenisstraf:

De 23-jarige Marek W. uit Cieszyn (Zuid-Polen) heeft als hobbyproject software geschreven voor zogenaamde “website positionering.” Bij het intikken van een bepaald zoekwoord in een search engine [Google, naar verluidt] duikt de the gepositioneerde website op als eerste zoekresultaat.

De man gebruikte de officiële website van de Poolse president Lech Kaczyński om de software te testen. Als internet gebruikers het woord “kutas” [“penis”] intikten, kregen ze de officiële presidentiële site – als eerste. Dit duurde een paar maanden, tot maart dit jaar. Dan werd de 23 jarige getraceerd door speurders van de politie van Katowice.

Hem opsporen was niet zo moeilijk – de man gebruikte zijn thuiscomputer, die de politie makkelijk kon vinden door zijn IP adres. De computer amateur bekende dat hij de software schreef. “Ik wou alleen maar mijn kunnen testen en zien of de software werkte” verklaarde hij bij de ondervragingen. (bron, via)

Overigens is het effect van de Google Bom ondertussen uitgewerkt: geen “prezydent.pl” meer voor zoekwoord “kutas”. Je ziet wel nog sporen bij de Poolse Search engine Netsprint:

Zoekwoord “kutas” in Poolse zoekmachine

Die vindt Kaczyński nog een de 7de plaats waard als piemel:

Poolse president 7de zoekresultaat voor “penis”

Disclosure: Om Ter Saaist ondersteunt Google Bommen voor nobele doeleinden.

Dit bericht werd geplaatst in belediging, Google Bom, Googlebombing, Kaczyński, Kutas, Lech Kaczyński, linken, links, Penis, Polen, Pool, Poolse president. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s