Wetenschapsquiz van De Standaard niet wetenschappelijk!

De mens stamt af van de aap?

Nee hoor, schreeuwen de biologen luidkeels: de huidige mensen en apen hebben enkel een gemeenschappelijke voorouder! De mens stamt af van de aap? Dat was toch het argument waarmee ze Darwin indertijd belachelijk probeerden te maken?

Niet zo volgens de Wetenschapsquiz van De Standaard echter:

Wetenschaps kwis van De Standaard

(Ook een paar andere antwoorden zijn voor interpretatie vatbaar, maar daar heb ik blijkbaar wel hun gedachtengang gevolgd).

Is het niet een beetje gênant om moord en brand te schreeuwen over de gebrekkige wetenschappelijke kennis bij de jeugd als de eigen test niet echt loepzuiver is? Zal ik mezelf dan maar de score van 26 op 28 toekennen, in plaats van mijn huidige drie fouten?
Ik wist blijkbaar ook niet waar brandstof en lucht met elkaar worden vermengd in een verbrandingsmotor, en in welk jaar de de anticonceptiepil is uitgevonden – voertuigen en voortplanting zijn nooit mijn ding geweest.

Dit bericht werd geplaatst in aap, afstamming, Darwin, De Standaard, kwis, mens, P, quiz, score, Standaard, test, wetenschappelijk, Wetenschappelijke kennis, wetenschappen, wetenschapskwis, wetenschapsquiz, zelftest. Bookmark de permalink .

6 reacties op Wetenschapsquiz van De Standaard niet wetenschappelijk!

 1. Alcyon zegt:

  Ik heb ook altijd van de relativiteitstheorie gehoord in plaats van de relativeringstheorie… Ik dacht dus dat het een instinker was, net als die aap. Enfin, daarvoor heb ik mijzelf dan toch ook maar de punten toegekend 🙂

 2. pieterr zegt:

  @Alcyon, dat is ondertussen al aangepast op de site blijkbaar, ga maar eens kijken…

 3. Ecce Homo zegt:

  Ik had de infraad-, homoeopathie- en boekdrukkunstvragen fout, 89%. Wist ik veel of homeopathie nu aanvaard wordt. Hangt af wie je’t vraag zekers?

  En mja, dat van de aap is is te kort voor de bocht, maar dat zijn wel meer vragen.

  Hoe hebben ze de respondenten ondervraagd?

 4. hidh zegt:

  100%

  Met dank aan bovenstaanden voor het wijzen op die vraag over de afstamming van de mens. Want het “goede” antwoord daar is inderdaad fout.

  O, en homeopathie is natúúrlijk niet wetenschappelijk aanvaard. Wel door veel dommerds, maar toch niet door de wetenschap zeker. Misschien ben je in de war met geneesmiddelen gemaakt uit plantenextracten? Dat wordt vaak ten onrechte homeopathie genoemd namelijk. Maar homeopathie is een bizarre leer die zegt dat medicijnen na (praktisch) oneindige verdunning nog steeds effectief zijn maar geen bijwerkingen meer hebben.

 5. Ecce Homo zegt:

  ’t Zal dat zijn. Enfdin, 89% is zo slecht nog niet. :p

 6. Pingback: Wetenschapsquiz « Sara & Koen’s blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s