Mijn kieskompas volgens De Standaard

Net als H hou ik van verkiezingen en zelftesten, dus draai ik mijn hand niet om voor het kieskompas van De Standaard. En wat raad je:

Kieskompas De Standaard

Ver van het Vlaams Belang, dicht bij SpiritIk blijk een heel gematigde jongen te zijn met een ethisch-progressieve inslag. En blijk ik nu toch wel uit te komen bij de enige partij waar ik ooit lid ben van geweest! De tegenpool is ook al geen verrassing, al zal dat bij iedereen wel óf Groen, óf het Belang zijn… Heel knap van die mensen van De Standaard en de KUL…

Overigens: er is op papier een markt in Vlaanderen voor zowel libertariërs als Stalinisten. Wie voelt zich geroepen :-)?

En een voorspelling? Daar ga ik me na gisteravond niet meer aan wagen…

Update: oeps, volgens de FAQ duidt de grootte van de ellips op inconsistente antwoorden… Of misschien op de constructie van de test – meer bij LVB die zijn profiel uitanalyseert.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in 10 juni, conservatief, De Standaard, Kieskompas, links, P, progressief, rechts, Spirit, Stemwijzer, verkiezingen, Vlaams Belang, zelftest. Bookmark de permalink .

8 reacties op Mijn kieskompas volgens De Standaard

 1. Ecce Homo zegt:

  Ik kom bij een partij uit waar ik nooit voor zou kiezen (en nee, niet VB), maar de test is goed gemaakt, lijkt me, met veel terugkoppeling over je keuzes met partijstandpunten etc.

 2. hidh zegt:

  Hihi – ik sta vlakbij P, maar kennelijk iets dichter bij Open-VLD want dat is het stemadvies. Ik ben een keurige progressief liberaal dus ik kan ermee leven…

  (Hoewel ik wel schrik van een aantal VLD-standpunten, bv dat kinderen van illegalen geen recht op onderwijs zouden hebben, of dat jongeren vanaf 16 als volwassenen berecht moeten worden. Wat een populistische zever is dat!)

 3. GDB zegt:

  Ik heb hetzelfde profiel als het jouwe.

  Met vriendelijke sproeten,
  GDB

 4. Pingback: Kieskompas « voor waar.

 5. J. Laros zegt:

  De inconsistentie van de antwoorden betreft inconsistentie ten opzichte van de assen links-rechts en GPL-TNG. Wie én groen én autoritair is zal inderdaad vanzelfsprekend een grotere ellips te zien krijgen. De term ‘inconsistentie’ moet echter niet als negatief kritiek worden beschouwd, maar binnen deze context.

  Vr. groet, J. Laros – Inhoudelijke ondersteuning Kieskompas

 6. Eve zegt:

  Het is kunnen, en het getuigt van inzicht om exact uit te komen bij Spirit, als dat je partij is. Het moet zijn dat er toch sprake is van een zekere band..

 7. Pingback: Doe de stemtest « Om ter saaist

 8. Pingback: US Presidential Elections: Electoral Compass « Talk of the Town

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s