Hell of a Ho Weekend

Als we de clichés over homomannen mogen geloven (en zijn alle clichés niet altijd ergens waar?) wordt dit het topweekend van het jaar.

Niet alleen is het zondag moederdag (!), en morgen zaterdag Gay Pride in Brussel, het is ook nog eens (drumroll) EURO-VISIE-SONG-FESTIVAL !!!

Gisteravond heb ik helaas het voorspel overgeslagen (schande!), maar dankzij deze analyse door de heer MV uit G hoef ik morgen niet in schaamte te vallen in de straten van Brussel als mijn pronostiek gevraagd wordt: Slovenië wordt het dus!

Moet ik daar nog een tekeningetje bij maken? Dominante, sterke vrouw? Barokke esthetiek? Opera? Schoon jochie als lustobject? Pathos? (Diva, anyone?)

Dit is een product van, voor en door nichten! En laat dat nou de enige bevolkingsgroep zijn die het Songfestival ernstig neemt – wat zeg ik – voor wie het heilig is.

Bovendien: er valt wat goed te maken. Nadat we de overwinning aan de lesbiennes lieten in 2005 2004 en na het accident van vorig jaar (sorry, maar van 2005 kan ik me niets meer herinneren…) mag het dit jaar écht niet meer misgaan. Homomannen, herover het Eurosongfestival!

Dit bericht werd geplaatst in 2007, Brussel, clichés, Eurosong, Eurovisiesongfestival, Gay Pride, gays, homo's en eurosong, moederdag, nichten en eurosong, P, Slovenië. Bookmark de permalink .

7 reacties op Hell of a Ho Weekend

 1. joen zegt:

  Slovenië heerst echt wel. Maar let op Georgië: dat vond ik een superhete clubversie van een toearegklassieker uit de steppe, gezongen door een tot diva verworden Baboesjka. En dan is er de travsestiet uit Oekraïne nog…

  Oostblok= hip. Wie had dat zien aankomen? (Leg daarnaast de afleggertjes van pop ‘n’ roll-aftreksels uit West-Europa…)

 2. pieterr zegt:

  Oekraïne, http://www.youtube.com/watch?v=awVHDMDAu0A ik zat het hier net te bekijken maar dat is toch eerder een clown dan een travestiet zeg…
  Georgië… dit http://youtube.com/watch?v=wVJqBD_5V3M dus?
  Hmm, in het Engels, mist wat exotiek en het is wat te experimenteel voor de gemiddelde Europese muzieksmaak hoor… Maar je weet nooit!
  De Letten en de Esten wonnen net voor de uitbreiding van de Unie, Turkije kreeg een steuntje in de rug in 2003 en een paar maand nadat Oekraïne won brak daar de Oranje revolutie uit!
  Misschien wil de rest van Europa Georgië wel een hart onder de riem steken tegen Poetin!
  http://en.wikipedia.org/wiki/Eurovision_Song_Contest_winners

 3. Rupert Reven zegt:

  Als er nu 1 ding is dat ik de homo’s gun, dan is het wel het winnen van Eurosong

 4. hidh zegt:

  Mooi resultaat – niet alleen een winnaar die echt kan zingen, maar ook nog uit een land dat een Europees opkikkertje wel kon gebruiken.

  Nu al begint het winnen van het songfestival Servië meer Europa in te trekken. De extreem-nationalistische parlementsvoorzitter die vandaag (na vijf dagen in functie) aftrad is het eerste slachtoffer. Vergezocht? Niet volgens de oppositie:

  Earlier, opposition MP Nenad Canak said Mr Nikolic’s nationalist and anti-European stand no longer had a place – especially as Serbia had just won the Eurovision song contest.

 5. Pingback: Drie om te eurovizien « voor waar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s