Het kan altijd nog erger

Soms schaam ik me dat ik een Nederlands paspoort heb, vooral wanneer Nederlanders ineens in meerderheid iets doen wat ik ongelooflijk stupide vind, zoals in Oranje gehuld rondhossen, of het eens zijn met Geert Wilders over dubbele nationaliteiten.

Zo’n geval was ook de verkiezing van de Grootste Nederlander. Herinnert u zich nog wie de winnaar werd, zijn eigen pleidooien voor meer nationaal-historisch besef ten spijt?

Nu blijkt gelukkig dat er in elk geval één volk nog stommer is dan het Nederlandse: de Portugezen. Want wie kozen zij op 25 maart tot de Grootste Portugees? Juist ja, de dictator Salazar.

Ach, democratie… sommige landen verdienen het gewoon niet!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in democratie, fortuyn, grande portugues, grandes portugueses, grootste nederlander, grootste portugees, H, Nederland, Nederlanders, oranje, paspoort, populisme, salazar, Wilders. Bookmark de permalink .

2 reacties op Het kan altijd nog erger

  1. T. zegt:

    Maar als NLer heb je ook macht, je kan de Vlaamse minister-president toegevingen laten doen over het wegenvignet. Of was dit een Belgisch intercommunautaire meesterzet om in ruil de uitdieping van de Schelde te verkrijgen?

  2. hidh zegt:

    Euh… wat dat wegenvignet betreft is het volgens mij eerder Europa dat de macht heeft: het plan heeft me altijd strijdig geleken met EU-regels. Kennelijk heeft Kathleen dat nu zelf ook ingezien.

    Uitdieping van de Schelde was toch onderdeel van het akkoord over de Hoge-Snelheidslijn? Ahja, dat ligt sinds kort ook weer op tafel… 😉

    Maar pas op hè, we hebben ook de IJzeren Rijn nog… 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s