Sapristi – c’est Sarkozy !

elections francaises - mes resultats

Dat is wel verrassend. Doe ik voor de grap eens alsof ik een Fransman ben die niet weet wat hij moet stemmen (twee keer onwaar), krijg ik als antwoord uit de test dat ik voor Sarkozy moet kiezen.

Ik vind Sarkozy maar een rechtse zak, en ik had dus eigenlijk verwacht bij het liberale alternatief Bayrou of desnoods bij Ségolène Royal uit te komen. Maar op sociaal-economisch gebied ben ik (net als Sarko) wel een stuk rechtser dan de gemiddelde Fransman (dat moet haast wel, toch?). Al mijn progressieve opvattingen over het homohuwelijk (voor), Europa (voor), en stemrecht voor buitenlanders (ook voor) ten spijt kom ik daardoor kennelijk toch uit bij Sarkozy – hoewel de overeenkomst met geen van de kandidaten erg groot is (zie bovenstaand plaatje).

Dat verklaart dan vast ook dat die griezel Le Pen bijna dezelfde score haalt als Royal (het FN is tamelijk liberaal op economisch gebied). Voor mij, als in Frankrijk politieke outsider, geeft deze test kennelijk geen optimale resultaten.

Voor de zekerheid toch nog maar eens een ander testje gedaan, met wat abstractere vragen deze keer (wel handig als je de Franse politiek niet op de voet volgt). Gelukkig bevestigde dat mijn theorie: In de Franse context ben ik economisch gezien rechts, maar verder uiterst progressief:


VOTRE PROFIL POLITIQUE : A GAUCHE OU A DROITE ?
 
L’économique et le social een.jpg
Les manières de vivre twee.jpg
L’identité et la responsabilité drie.jpg
Avec ce profil politique on peut dire que vous vous situez à gauche.

En de uitkomst?

Parti Radical de Gauche, het links-liberale alternatief. Kijk, daar kan ik tenminste wat mee!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in france, frankrijk, H, liberaal, liberal, liberalisme, parti radical de gauche, prg, sarkozy, stemtest, verkiezingen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Sapristi – c’est Sarkozy !

  1. Pingback: Mijn kieskompas volgens De Standaard « Om ter saaist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s