Maria Amelia abuis over Nederlanders en Belgen

Vertelt de 95-jarige Maria-Amelia, de oudste blogger van Spanje en waarschijnlijk de hele wereld*:

(vertaling) Ik was zeer verrast met dit succes dat mijn blog had in Nederland. Het lijken mij zeer aardige en goede mensen. Want ik ben met vele Nederlanders in Benidorm omgegaan en ik heb veel tijd met hen doorgebracht. Negen jaar lang ging ik naar Benidorm om de winter door te brengen, velen van mijn vriendinnen waren Nederlanders. Zeer aardig, zeer goed en zeer vrolijk.

En ze onthaalden ons in hun appartementjes met fantastische middagmaaltijden. En zij kleedden zich met felle kleuren (roze, blauw,…) en ik met donkerdere. En dat beviel hen niet. En om hen te plezieren kocht ik dus witte en gekleurde jurken. En toen zij mij zagen, juichten ze mij toe. Ze zeiden mij: “Galicië is nu veel mooier”. En dat was zeker zo.

Sommigen heb ik leren haken op het strand. Ze gingen bij mij zitten met naald en draad, en ik leerde hen haken. En daarna verleidden ze mij altijd met overheerlijke koekjes, enkele dozen koekjes die een voortreffelijke smaak hadden.

Zij legden me uit dat zij als twee zijden waren, dat aan de ene kant ze Frans spraken en aan de andere kant een andere taal. Ze spraken twee talen in het land.

Gelukkig maar dat er tussen de honderd plus commentaren er een paar zijn die dàt effe rechtzetten!

Su blog es muy fantastico! Los ‘Holandeses’ en Benidorm que dicen que en Holanda la gente hable frances y holandes, no son Holandeses, son Belgicas. En Holanda, la gente solamente hablan Holandes…En Belgica el parte Norte hable Holandes, en el sur la gente hable Frances! Never too old to learn something new 😉

* heeft Jan Verroken dan de 3de plaats, na deze meneer?

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Belgen, België, Belgica, benidorm, Frances, Holanda, Holandes, Nederland, Nederlanders, oudste blogger ter wereld, P, spanje, tweetaligheid. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s