Eigen Fruit Eerst!!

De Asfaltkonijnen en EskimoKaka meldden het al, en er is geen Duitse krant die er geen editoriaal heeft aan gewijd: de Hitlerkomedie komt eraan. Als de regisseur niet Joods was geweest, was iedereen eroverheen gevallen: lachen met het naziverleden is nog steeds taboe in Duitsland.

Mein Führer – Die wirklich wahrste Wahrheit über Adolf Hitler” stelt Hitler voor als een zielig mannetje dat als kind mishandeld werd. Of de film ook nog grappig is, daarover zijn de meningen verdeeld.

Maar eigenlijk wou ik het nu niet hebben over fictie en film, maar over echt bestaande hedendaagse meisjes en jongens: die van het Front Deutscher Äpfel. Met hén valt wél goed te lachen: deze lolbroeken hijsen zich in hun zwarte uniformpjes telkens als de eveneens échte neo-nazi’s van de Nationaldemokratische Partei Deutschlands op straat komen, en gaan bij betogingen van de Rechtsextremen dan slogans scanderen als:

  • Südfrüchte Raus!” en “Grenzen dicht für Fremdobst!” (“Vreemde vruchten buiten!”)
  • Macht Fallobst zu Mus!” (“Maak moes van het geblutste fruit!”)
  • Was gibt der deutschen Jugend Kraft? Apfelsaft! Apfelsaft!”

Op hun zelfgenaaide rode armbandjes staat echter niet het gevreesde hakenkruis, maar… een lieflijk appeltje – ze noemen zich verder het “bestangezogene schwarze Block aller Zeiten“, de best geklede zwartzakken. Deze satirische ijveraars voor de “Zuiverheid van het Duitse Fruit” hebben ook al een jongerenorganisatie, het Nationaal Duits Versfruit (“Nationales Frischobst Deutschlands”), en de vrouwen hebben zich verenigd in de Malse Peren Bond (Bund weicher Birnen).

Op Youtube vind je een documentaire in 2 delen:

Front Deutscher Äpfel

Dit bericht werd geplaatst in Adolf Hitler, Apfelfront, Duitse film, Duitsland, extreem-rechts, filmpjes, Front Deutscher Äpfel, Hitler, humor, Leipzig, Mein Führer, neo-nazi, neo-nazi's, NPD, P, satire, Youtube. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s