De Blogoloog: Vlaamsche Blog Zoekmachine

Binnenkort op de Vlaamse schermen, de Blogoloog:

Deze zoekmachine volgt meer dan 30.000 Vlaamse weblogs en wordt elk kwartier bijgewerkt. Zoeken kan door losse woorden in te geven om te zoeken naar blogberichten die deze woorden bevatten. Woorden tussen dubbele aanhalingstekens zetten levert enkel resultaten op waar de woorden in exact die volgorde en na elkaar voorkomen.

Je kan zoeken op trefwoorden, wie er linkt naar waar, zoals op Google Blog search en Technorati. De “populair” pagina is een alternatief voor Blogium.

Een creatie van blog goeroe Maarten Schenk. Of je zelf ook nog één en ander zal kunnen uittesten is twijfelachtig: de server draait momenteel bij hem thuis zo te zien en is hoogstwaarschijnlijk niet voorzien op al te veel trafiek… Dat wordt wachten tot hij uit “ALPHA” is :-).

Update maandagmiddag 20 november: we hebben blijkbaar (zie comment en posting van Maarten Schenk) één en ander versneld… waaronder de registratie van blogoloog.be gisteravond :-).

Registratie blogoloog.be op dns.be

Alles is dus vanaf nu terug te vinden op www.blogoloog.be.

Dit bericht werd geplaatst in blog search engine, blog zoekmachine, blogium, blogologie.be, blogoloog, google blogsearch, Maarten Schenk, P, technorati, Vlaamse Blogs, zoekmachine voor blogs. Bookmark de permalink .

7 reacties op De Blogoloog: Vlaamsche Blog Zoekmachine

 1. Hallo,

  Jullie hadden me iets sneller gevonden dan de bedoeling was, maar geen probleem… Dan gooien we de site maar wat vroeger open voor het grote publiek 😉

  Meer info over het hoe en waarom staat hier:
  http://www.blogologie.be/2006/11/zoeken_op_vlaam.html

  De definitieve url van de site zal trouwens http://www.blogoloog.be zijn, en http://www.blogoloog.be/cgi-bin/blogoloog/search.cgi werkt bijvoorbeeld ook al. Handig als je een link wil hebben die niet breekt als de ‘Alpha’ periode gedaan is…

 2. xixarro zegt:

  Handig!
  Dat worden wel overuren als we al die blogs gaan lezen 😉

 3. Sir Robin zegt:

  Interessant initiatief.

 4. Jan Boeykens zegt:

  Zijn de blogs die door skynet om een onbekende reden van het Internet werden gehaald, ook in de lijst met weblogs opgenomen ?

  En wat met de ‘dubieuze blogs’ en ‘vieze blogs’ zoals de blogs waaraan ik meewerk, door bepaalde intellectuelen genoemd worden ?

  Kan men geen regels opstellen waardoor bepaalde blogs kunnen uitgesloten worden ?

 5. Jan Boeykens zegt:

  Ik was misschien niet duidelijk.

  Ik wou alleen maar zeggen dat ik het bijzonder vreemd vind dat iemand zoals Michel Vuylsteke mee rond bloglijsten werkt terwijl hij er akkoord mee is dat bepaalde blogs die hij op een kinderachtige manier ‘vies’ noemt, van die bloglijsten worden uitgesloten.

  Van blogs zoals ‘Homo porno voor pubermeisjes’ en ‘sex op het werk’ die hij hier vernoemt, komt hij dan waarschijnlijk in stilte klaar.

  Het feit dat Skynet zopas drie blogs van de Werkgroep Morkhoven heeft gesloten terwijl ik juist een artikel had geschreven over de manier waarop vrienden van het Herentalse Sp.a-bestuurslid Victor Vervloesem de blog van de Werkgroep Morkhoven van het Internet wilde laten verwijderen en het Gentse Sp.a-bestuurslid Els Van Eeckhaut de verwijdering van de Morkhoven-blog uit de rankings van Metatale vroeg, zal wel niet toevallig geweest zijn…

  Schrap deze commentaar maar als je wil. Maar ik zal deze zaak in ieder geval blijven aankaarten.

 6. Ik kan me niet eens inbeelden wat het zou moeten bekenen, “mee rond bloglijsten werken”.

  De stal weblogs van de Werkgroep Morkhoven is er blijkbaar enkel om de veroordeelde kinderverkrachter Marcel Vervloesem met hand en tand te verdedigen, paranoïde complottheorieën te verkondigen en al wie ook maar de minste vraag heeft over de Werkgroep Morkhoven te proberen zwart maken — en inderdaad, Boeykens, als de wet overtreden wordt en daar wordt bij Skynet klacht over neergelegd, dan doet Skynet wat Skynet moet doen.

  Ik begrijp dat de Werkgroep het moeilijk heeft met het aanvaarden van de regels, en het lastig vindt dat niet iedereen intimideerbaar is. Maar da’s dan pech voor u.

 7. Jan Boeykens zegt:

  Als een advocate zoals Els Van Eeckhaut gelooft dat zij zomaar blogs kan laten verwijderen door te verwijzen naar mensen tegen wie het proces nog lopende is, dan gaat zij zwaar in de fout.

  Daar is geen enkel excuus voor te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s