Richard Dawkins en Ted Haggard: de wetenschapper en de TV-predikant

Herinner je je de documentaire van Richard Dawkins , waarvan je hier fragmenten vindt? In die documentaire, “The roots of all Evil” , gaat hij op kruistocht gaat tegen het geloof.

Helaas met zo’n gedrevenheid en rechtlijnigheid dat hij zijn rol van interviewer soms overboord gooit: in onderstaand fragment met TV-predikant Ted Haggard vliegen de verwijten van domheid en arrogantie over en weer. De Britse wetenschapper laat zich helemaal tergen en opjutten als zijn getrainde tegenstander glimlachend zijn Waarheid verkondigt en hem als een schooljongen de mantel uitveegt (zie minuut 3 en minuut 6):

Mijn idool Richard haalt nu waarschijnlijk méér dan voldoening uit het verhaal van ene Mike Jones, die vorige week aan de media vertelde dat hij drie jaar lang betaalde seks had met diezelfde Haggard (cfr. CNN en VRT):

Als predikant moeten toegeven dat je seks hebt met mannen… problematisch. Helemaal pijnlijk wordt het, als je een reputatie hebt opgebouwd als eersteklas homohater… en helemaal schizofreen als blijkt dat hij zijn eigen situatie als voorbeeld gebruikte in zijn donderpreken, zie dit grapje van hem uit de documentaire Jesus Camp (waarover ik ook eerder postte):

Zou Sasha Baron Cohen méér succes gehad dan zijn landgenoot Richard Dawkins als hij (of liever zijn alter ego Bruno) Ted Haggard op de sofa had gehad?

(ja, sorry voor nog maar eens een post over mijn stokpaardjes, maar als je met één bericht drie vroegere postings kunt oprakelen, dan laat je die kans toch niet liggen 🙂 ? )

Dit bericht werd geplaatst in evangelical church, evangelicals, evangelische christenen, gay, gays, haggard, homofobie, homoseksualiteit, hypocrisie, Mike Jones, P, Richard Dawkins, ted haggard, TV-predikant, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s