Het kan niet genoeg herhaald worden

e-mail naar een groep mensen zend je met BCC!

Hoe Email verzenden naar een groep mensen

Terugvinden van de BCC verzendmanier in je mailprogramma

Nog nuttige links of standaard tekstjes om aan noobies te sturen? Zet ze in de comments!

Dit bericht werd geplaatst in bcc, Blind Carbon Copy, e-mail, email, groepsmailing, massamailing, netiquette, newbies, P. Bookmark de permalink .

3 reacties op Het kan niet genoeg herhaald worden

 1. Spruit zegt:

  Het Braziliaanse regenwoud zal verdwijnen tenzij je de Braziliaanse overheid een mail stuurt? Of voor elke keer dat je een mailtje doorstuurt, geeft de provider een cent voor de levensreddende operatie van een zwaar ziek meisje? Geloof niet alles wat je leest…

  Over het algemeen zijn dit soort oproepen vals. Ze willen je zover krijgen dat je het mailtje naar je hele adresboek stuurt en de oproep zo in leven houdt. Spaar je vrienden en kennissen en weersta de drang om regenwouden en jonge meisjes te redden.

  Denk je dat het toch een echte oproep kan zijn? Zoek dan even op of het niet om een bekende [a href=http://www.snopes.com/]urban legend[/a] of [a href=http://www.broodjeaap.nl]broodje aap[/a] gaat. Je hele adresboek dankt je alvast voor de moeite.

 2. pieterr zegt:

  hihi Spruit, volgens mij heb je te veel op phpbb forums gezeten 🙂
  Hier moet je een beetje html intikken om links te maken, maar je kan ze ook gewoon copy-pasten zonder meer:
  http://www.snopes.com
  http://www.broodjeaap.nl

  In ieder geval bedankt om je antwoordtekstje te delen!

 3. Pascal zegt:

  Ik stuur dit:

  Beste,

  u stuurde mij een mail met enkele tientallen bestemmelingen in de To-lijst.
  Dit heeft 2 nadelen:

  Privacy:

  – u geeft mailadressen vrij van mensen die elkaar niet kennen en soms niet willen dat hun emailadres wordt doorgegeven aan anderen.
  – het risico bestaat dat één of meerdere van de bestemmelingen de mailadressen in een reply-to all of nog erger, in nog eens een andere mailinglijst opneemt waar de oorspronkelijke bestemmeling weinig mee te maken heeft en zo weer verder verspreid wordt

  Security:

  – virussen en andere malware houden gewoon van dit soort emails met veel bestemmelingen. Als een pc van één van de bestemmelingen geïnfecteerd raakt, gaat het virus of een ander kwaadaardig programma op zoek naar alle mailadressen in het mailarchief en start met het verzenden van opnieuw virussen of spammails naar de adressen die u in uw email gebruikt heeft. Meer pc’s (van uw kennissen) kunnen zo besmet raken, of door spamoverlast wordt een mailadres soms onbruikbaar .

  Conclusie:

  Zet je lijst bestemmelingen altijd in Bcc (Blank Carbon Copy) om dit soort mailings te doen, het respecteert de privacy en is veiliger. Elk emailprogramma heeft die mogelijkheid, al moet je soms wel even in het menu kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s