Meekijken in een BBET brein: snel wezen

Afgelopen dagen overvallen door Nederlandse kennissen met vragen over de BBET-militairen, een affaire die me vorige week volledig was ontgaan…

Je hebt nog een paar dagen de tijd om je te verdiepen in de Bloed, Bodem, Eer en Trouw gedachtenwereld, want de site zit over zijn capaciteit en ik vermoed dat die kerels nu wel andere zorgen hebben dan hun online PR: snel dus naar die Google cache

Tenminste, dat is dus als je kickt op interviews met obscure revisionisten, vergaande interpretaties van allerlei publicaties uit de sociobiologie, en op vitrioolcolumns over “de Joden” en over de Vlaams-Nationalistische broeders die niet zuiver genoeg in de leer zijn*.

Het meest hallucinante, haast vertederend weg-van-deze-wereld stuk kwam van ene Andries Pretorius, die in hoogsteigen naam de 15 plichten van de nationaal-socialistische militant (Google cache) oplijstte**. Een greep:

 • zaad- en eiceldonatieplicht ter bevordering van het blanke ras: “Zware belastingdruk en zo nodig ook bestraffing voor de weigeraars.
 • polygyny (één man met meerdere vrouwen)” moet kunnen (een klassieke puberjongensfantasie!!) en je krijgt stemrecht vanaf 3 kinderen
 • verbod op bejaardentehuizen: “Grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen leven in Sibbe (=uitgebreide familie) -verband. […] best met de gezellige woningen in vakwerk rond een plein waar de kinderen kunnen spelen en waarop de volwassenen goed toezicht kunnen houden.” Goed om de kinderen te beschermen tegen “joodse plutocratische indoctrinatie” (lees: sluit ze af van de rest van de wereld en ze zeuren minder om zakgeld.) Klinkt romantisch hee, maarre…
 • Respect voor bejaarden en hun blijvende respectvolle integratie in de Sibbe-maatschappij is noodzakelijk, maar dat betekent niet dat mensen recht op respect of steun hebben alleen maar vanwege hun leeftijd.” Met andere woorden: euthanasie voor de nutteloze bejaarden: “Als mensen het jaar 50 (vijftig!) bereiken, dan is het goed dat staat en partij balans opmaken van wat de genoemde bejaarde wel of niet heeft gedaan voor Volk en Vaderland, en het kweekcijfer moet dan zeker zwaar doorwegen
 • dé oplossing voor het fileprobleem: “Het spreekt uiteraard vanzelf dat alleen personen met 3 kinderen een rijbewijs kunnen krijgen. De minder vruchtbaren (in dit geval kan men toch steeds adopteren) kunnen beter lopen of fietsen.
 • Belastingvoordelen, prijskortingen, meer jobkansen … zelfs de strafmaat hangt af van je kroost: “Wie kinderloos is, krijgt de maximumstraf op één en ander, en kinderrijke ouders krijgen minder straf en minder boete in gelijkblijvende omstandigheden.”
 • competitie tussen de “Sibbes” om zoveel mogelijk kinderen te produceren.
 • mannelijke burgers vinden “gezelligheid” en “politieke vorming” in “schietverenigingen” of gilden, “Scouting, sport, (volksdansen) en muziek” voor de kinderen (geen woord over de vrouwen, te druk met de plas en de was zeker?), en twee (2!) kranten: “een wat meer intellectuele krant met veel cultuur en een wat minder intellectuele krant met veel sport
 • Een proper, deftig én gezond voorkomen: “Te strakke broeken zijn schadelijk voor het zaad in de mannelijke testikels en vrouwen zijn vatbaar voor modes die schadelijk zijn voor de lichamelijke ontwikkeling. Ook de haardracht kan zo worden gereguleerd.” “Oudere heren […] kunnen en mogen tonen met een snor of baard. Anders is de regel kort en gladgeschoren voor mannen. Vrouwen dragen hun haar lang”

Als dit clubje niet tot serieus onzalige plannen geïnspireerd had, zou je alleen maar kunnen glimlachen: het naief, aandoenlijk verlangen naar een pre-modern, pre-kapitalistisch, pre-emancipatie dorpsleven, de almacht van de vader en de absolute en ideale staat waarin alles voor eens en voor altijd en tot in de kleinste details was uitgedacht en nooit meer hoeft te veranderen.

Bij het lezen van deze bizarre fantasie kwam “Het verhaal van de dienstmaagd” (“The Handmaid’s Tale“) terug bij me bovendrijven: een boek van zo’n 15 jaar geleden. Een vrij gelijklopend toekomstvisioen (over de republiek Gilead, zijnde de Verenigde Staten na de machtsgreep van de Kristenfundamentalisten). Maar wel vanuit het tegenovergestelde perspectief, nl. dat van een vrouw die haar creatief leven gereduceerd ziet tot een bestaan als broedmachine.

De één zijn utopie is de ander zijn hel, dan maar zeker?

* Michel was dit openhartig verslagje (Google cache) van een Amerikaans bezoeker bij een VB-familie niet ontgaan…

** Dat was op zich al een antwoord op de Kerst-oproep (Google cache) voor spermadonatie door een bloedbroeder die wiskundig aantoonde dat het Blanke Ras ook wel met kindjes van lesbiennes en halfbloedjes gebaat was.

Dit bericht werd geplaatst in BBET, extreem-rechts, Google cache, P, skinheads, Vlaanderen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Meekijken in een BBET brein: snel wezen

 1. Lawrence zegt:

  Allee en weeral het VB erbij betrekken. Zucht!

  Laat ons voortaan een zekere Adolf Hitler bij elk sossen verhaal betrekken, zoals it trouwens. Het gaat toch over linkies, niet? Zware belastingdruk, waar hebben we het nog gehoord?

  Zo fnuik je dus elk debat he Michel. Of zullen we eens praten over Steve Stunt en zijn bezoek bij communisten-leider en lijder Fidel can Cuba? Which one is worst? ge kunt over iedereen en alles blijven kakken en op die manier blijven de echte problemen onopgelost.

  Zucht. Leer zelf eens nadenken. Los van uw favoriete politieke clubje, bepaal voor uzelf eens de samenlevingsproblemen en hoe zou je dat conreet gaan oplossen? En ga dan eens kijken bij welke politieke partij je het dichts bij standpunten komt die dit probleem zouden oplossen?

 2. Lawrence zegt:

  Oh By the way. Als ik straks een bom ga leggen onder verhofstadt’s auto en dan ga posten dat ik nog op bezoek was bij Steve en Johan VDL, en dat het toch zulke goeie gasten zijn die tenminste vechten tegen die vuile kapitalisen van liberalen die ik net gemold heb, dan is dus den helen SPa gelinkt met mijn vereniging die ik bvb CCC zou kunnen noemen?

  Please…

 3. pieterr zegt:

  Euh…

  Ter verduidelijking: Michel heeft een link gelegd.

  Een link, dat is er in dit geval één met http: en //  en zo.
  Niet “link” in de betekenis van “oorzakelijk verband”, laat staan “politieke connectie”.

  Michel vond uit de BBET gedachtenbrei net dàt artikel het onthouden waard. Wat Michel daar voor de rest van denkt, kon ik uit zijn spaarse commentaar (nl: “Tsk” 🙂 ) niet opmaken, dus ik wil hem vooral geen uitspraken in de mond leggen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s