Atheïstisch réveil nu!

Britse wetenschapper Richard Dawkins (ja, die van “The selfish Gene”), heeft in januari voor de BBC een blijkbaar heerlijk radicale (2–delige) documentaire gemaakt over religie, “Religie als bron van alle kwaad”:

The time has come for people of reason, to say: “enough is enough”. Religious faith discourages independent thought, it’s divisive, and it’s dangerous.

Mijn laptop is opgezet om een nachtje te downloaden (ik koos deze torrents: 1 2), en dit weekend te bekijken. Deze fragmenten van het eerste deel zijn alvast te vinden op Youtube:

Dit bericht werd geplaatst in atheïsme, BBC, Dawkins, filmpjes, P, religie, Richard Dawkins, Youtube. Bookmark de permalink .

Een reactie op Atheïstisch réveil nu!

  1. hidh zegt:

    Dit soort pogingen om mensen via het afzweren van het geloof redelijk en tolerant te maken is niet zo heel verschillend van het Amerikaanse beleid om AIDS in Afrika uitgebannen te krijgen via het prediken van abstinentie: het doel is sympathiek, maar het middel is strijdig met de menselijke natuur en het resultaat dan ook tegengesteld aan wat beoogd werd. Dawkins is een fundamentalist (net als Hirsi Ali en Verdonk).

    /H (wel atheïst, geen fundamentalist)

  2. Pingback: Richard, Ted, Mike en Bruno: over de wetenschapper, de predikant, de payboy en de acteur « Om ter saaist

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s